Södertälje Padel & Pershagens TK  (SPTK)

Södertälje-Pershagen tennisklubb i dagligt tal kallat SPTK bildades i januari år 2000 genom en sammanslagning av Södertälje TK (1934) och Pershagen TK (1969). Klubben har ca 170 medlemmar. År 2017 ändrades namnet på föreningen till Södertälje Padel & Tennisklubb på grund av den ökade efterfrågan från medlemmar och allmänheten att utöka verksamheten med padelspel.

Av klubbens medlemmar är ca 140 aktiva inom tennisskolan där vi har 2 fast anställda tränare. Övriga tränare är timarvoderade. Vi kombinerar bredd med elit genom att satsa på alla grupper från minitennis till vuxentennis och lägerverksamhet. Vår målsättning är att ge alla tennisintresserade möjlighet att få spela och utveckla sitt tennisspel.

SPTK arbetar också för att Södertälje som starkt förknippas med tennis framför allt genom Björn Borg, men nu även genom "Joakim Pim-Pim Johansson", ska förbli en tennisstad genom nya stor-stjärnor på världsarenan och många lokala vardagsstjärnor, som framför allt tycker att tennis är kul, på stadens banor.

Klubben har flera framgångsrika juniorer som tävlar såväl runt om i regionen som i större nationella och internationella tävlingar.

SPTK arrangerar tre nationella tävling per år, maj, september och december.

SPTK har än så länge ingen egen inomhushall utan hyr banor i Bollhallen i Södertälje. Klubben äger två plexipave utebanor som ligger vid Bollhallen i Södertälje, utomhus. Banorna kan hyras via Bollhallen.

Klubben arrenderar två grusbanor av Södertälje kommun som i Badparken, centralt i Södertälje centrum.

Välkomna till Södertälje Padel & Tennisklubb

Vårt kansli/klubbrum finns i Södertälje Bollhall på Tvetavägen i Hovsjö.

Uppdaterad: 16 AUG 2018 10:18 Skribent: Lena Kubicska

BANBOKNING

Matchi

Gynna SPTK:s sponsorer